Er is heel wat informatiemateriaal om de winter zo goed mogelijk door te komen. Veel energie bespaartips, informatie over subsidies, hoe de gemeente kan helpen. Hier worden 4 folders uitgelicht.

De energiecoach

De energiecoach kan helpen hoe je energie kunt besparen, hoe je je huis kunt verduurzamen, welke subsidies er zijn en nog meer. In de folder staat een voorbeeld hoe de energiecoach te werk gaat en hoe je een afspraak met de energiecoach kan maken. O ja, een gesprek met de energiecoach is gratis!

De folder kan je hier downloaden.

De Groene Smaragd heeft ook een energiecoach. Op deze pagina kan je meer over hem lezen en hoe je in contact met hem kunt komen.

BeterMeter Gas

Een folder met nog meer bespaartips speciaal gericht op het gasverbruik. Per tip staat wat de besparing of de maatregel je jaarlijks kan opleveren. Soms kleine bedragen en soms grote. Neem de folder eens door.

De folder kan je hier downloaden.

BeterMeter Stroom

Het grootste deel van de energierekening is voor de verwarming. Slim verwarmen kan dus veel besparen. Bijvoorbeeld:

Zo is er ook een folder vol bespaartips over stroom. Ook staan er handige weetjes in over het gebruik van apparaten. En net als in de folder over Gas wordt per tip aangegeven wat de besparing of de maatregel je jaarlijks kan opleveren. Het lijken soms kleine bedragen, maar per jaar kan het heel wat opleveren. Neem ook deze folder eens door.

De folder kan je hier downloaden.

Energiesteffie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Zo zijn er al meer dan 50 Steffie websites over allerlei onderwerpen. Nieuw is de website van Steffie over energie. Direct naar de site? dat kan hier.

De folder met voorbeelden van andere onderwerpen die Steffie behandelt kan je hier downloaden.

Aanbevolen artikelen