Er zijn meerdere energiecoaches in Mariahoeve te vinden. George Mulders, voorzitter van de energiecoöperatie De Groene Smaragd is een energiecoach van het eerste uur. Als energiecoach heeft hij al veel mensen advies kunnen leveren om hun huis energiezuiniger te maken. Wij hopen snel meerdere energiecoaches te kunnen voorstellen met hun contactgegevens. Hieronder legt George Mulders uit wat een energiecoach doet.

Ben je geïnteresseerd om geadviseerd te worden door een energiecoach of wil je energiecoach worden? Wij weten de weg, mail naar De Groene Smaragd en wij geven zo snel mogelijk antwoord.

De stichting Duurzaam Den Haag ondersteunt het project energiecoaches. De gemeente Den Haag financiert de opleiding van vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. In Den Haag zijn inmiddels ruim 100 energiecoaches actief. De energiecoaches zijn per wijk ingedeeld. George Mulders is daar één van. Als energiecoach helpt hij u om uw huis energiezuiniger te maken. Hij scant uw huis en geeft tips om energie te besparen. Het gesprek met de energiecoach is gratis.

energiecoach

Energiecoach ben je niet zomaar. George is bijvoorbeeld al heel lang bezig met de energietransitie en alles wat daar bij komt kijken. Naast de opleiding heeft hij een brede interesse voor alles wat met energiebesparing en energietransitie te maken heeft. Hij zet zich in voor de wijk Mariahoeve en is als energiecoach ook coördinator voor Mariahoeve.

Een energiecoach onderzoekt op welke punten je jouw huis energiezuiniger kunt maken. De coach vraagt bijvoorbeeld hoeveel elektriciteit en gas je verbruikt en vergelijkt je verbruik met dat van andere huishoudens. Als je onverwacht veel verbruikt, gaat de energiecoach met jou op zoek naar een verklaring. Lekt er veel warmte weg door kieren? Is je isolatie niet goed genoeg? De energiecoach kan met een warmtecamera de plaatsen waar warmte weglekt makkelijk opsporen. De energiecoach let ook op zaken zoals hoe de temperatuur van de verwarmingsketel is ingesteld of jouw manier van ventileren. Uit al deze vragen komt naar voren welke maatregelen je kunt nemen om energie te besparen. Dat kunnen eenvoudige veranderingen zijn, maar ook grotere zoals advies over zonnepanelen, uw cv-installatie of een warmtepomp.

Een energiecoach is een vrijwilliger en geeft adviezen. De professional zoals een installateur bepaalt uiteindelijk hoe en wat de installatie inhoudt. Op de site van Duurzaam Den Haag vind je nadere informatie over de energiecoaches in Den Haag.