De energiekosten rijzen de pan uit en brengen veel huishoudens in de problemen. De gemeente biedt hulp. Heb jij ook zo’n moeite om rond te komen en zie je met schrik de volgende rekening al weer komen? Zoek hulp.

Energietoeslag

De gemeente Den Haag geeft een energietoeslag bij een netto inkomen dat lager dan 130% is van de bijstandsnorm. Lees hier of je in aanmerking komt voor de energietoeslag en hoe je het kunt aanvragen.

De Helpdesk Geldzaken

De Helpdesk Geldzaken is een loket waar iedereen met vragen over geld welkom is, dus ook als je zorgen hebt over het betalen van je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan de energietoeslag, bijzondere bijstand of het aanpassen van je termijnbedrag. Elke vraag over geldzaken is welkom. Lees hier meer over de Helpdesk Geldzaken, waar de 36 locaties er zijn en hoe je een afspraak kunt maken.

Energie besparen en je huis verduurzamen

Zou de energierekening omlaag kunnen door maatregelen te nemen? En wil je advies over duurzaam onderhoud, isoleren en energie besparen? Hou van je huis helpt huiseigenaren, huurders en verhuurders via de Hou van je huis-punten en de telefoon. Je kan hier meer informatie vinden over Hou van je huis en hoe je daar terecht kunt.

Korting op energiezuinige apparaten

De gemeente helpt Ooievaarspashouders met een cadeaukaart om energiezuinige producten te kopen. Oude apparaten in huis gebruiken veel stroom. Hoe ouder het apparaat, hoe meer stroom je bespaart met een nieuw, energiezuinig exemplaar. Ook als uw huidige nog niet stuk is. De cadeaukaart varieert van €50 tot €250. Meer weten? Kijk dan hier.

De Energiebank Den Haag helpt jou om grip te krijgen op de energiekosten. Zij geven advies over energiebesparing en hulp bij het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. Deelnemers ontvangen een bespaarpakket met bijvoorbeeld radiatorfolie en ledlampen. Dit pakket wordt kosteloos geïnstalleerd. Aanmelden is gratis voor iedereen met een minimum inkomen. Geen minimum inkomen? Dan wordt een donatie gevraagd. Meer weten wat de Energiebank doet of hoe je een afspraak kunt maken? Kijk hier.

Aanbevolen artikelen