De Groene Smaragd is op zoek naar daken voor onze toekomstige zonneprojecten. Ben je zelf eigenaar van een groot dak of heb je een tip? Laat het ons weten! Alle daken van ten minste 400 m2 kunnen geschikt zijn voor een nieuwe collectieve zonneweide. Lees hieronder welke daken we waarom zoeken.

Hoe groot moet het dak zijn?

Hoe groter hoe beter, maar denk aan een dak op een appartementencomplex, een bedrijf of instelling. Wij onderzoeken altijd of het dak geschikt is. Zo kijken we naar de constructie en of de dakbedekking geschikt is voor zonnepanelen.

Waarom zou ik mijn dak beschikbaar stellen?

In het klimaatakkoord is afgesproken dat 50% van de op te wekken energie lokaal moet gebeuren. Het zou toch jammer zijn als er bijvoorbeeld aan de rand van de wijk het groen vol gezet zou worden met windmolens. Een eigenaar, bijvoorbeeld een VVE, die een dak beschikbaar stelt, levert een belangrijke bijdrage aan het opwekken van lokale energie. Dat is niet het enige voordeel, want de eigenaren van het dak kunnen ook lid worden van De Groene Smaragd en krijgen dan energie geleverd tegen een eerlijke prijs en alle andere lidmaatschapsvoordelen

Zijn er kosten aan verbonden?

Voor de dakeigenaar zijn er geen kosten aan verbonden om het dak beschikbaar te stellen of andere kosten. De Groene Smaragd regelt de realisatie van het zonnedak, inclusief de financiën en daarna het beheer. Het enige wat de dakeigenaar hoeft te doen, is akkoord gaan met een recht van opstal en moet hij fysiek toegang verlenen tot het dak.

Weet je een geschikt dak of heb je er zelf één? Neem contact op met De Groene Smaragd om mogelijkheden van je dak te bespreken. Of gebruik ons contactformulier op de contactpagina.