Op 10 juni 2023 was er een gratis excursie per bus georganiseerd naar The Green Village in Delft. Ruim 50 deelnemers gingen mee en werden in The Green Village rondgeleid en ingelicht wat er daar getest en beproefd wordt om de energietransitie aan te kunnen.

Wie deden mee?

De deelnemers waren bewoners van Mariahoeve en Marlot die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om hun woning klaar te maken voor de energietransitie.

The Green Village

Zij maakten kennis met The Green Village, een openlucht laboratorium bij de TU Delft. Onderzoekers, studenten, start-ups, ondernemers en overheden werken daar samen om innovatieve bruikbare oplossingen voor de energietransitie te bedenken en in praktijk te brengen.

De reis

Op zaterdag 10 juni stond de bus om 09:00h klaar bij het Wijkcentrum Ivoorhorst. De reis voerde naar Delft, waar er eerst een kop koffie met wat lekkers klaarstond voor iedereen en waar er meer over The Green Village werd verteld. Onder begeleiding van gidsen werden er drie groepen gevormd die een rondleiding met uitgebreide toelichting kregen over het terrein. De bus stond weer klaar om 13:00h weer klaar voor de terugreis.

De excursie

De gidsen waren studenten die heel veel konden vertellen over alle proeven, testen, successen en tegenvallers. De deelnemers waren zo geïnteresseerd, dat de tijd van de rondleiding bijna te kort was om alles te behandelen. Na de rondleiding werd er terug gewandeld naar Cafe X.

Afsluiting

In Cafe X stond er weer wat klaar voor de deelnemers om te eten en te drinken. Ondertussen vertelden George Mulders en Anneloes Groot over hun energieprojecten in Mariahoeve.
Er werd vrijblijvend een enquête ingevuld, want we willen graag weten of de excursie aan de verwachtingen voldeed en wat er verbeterd kan worden. Na een afsluitend ijsje, want het was erg heet, ving de terugreis aan. De deelnemers reageerden zeer positief, wat ook uit de ingevulde enquêtes bleek.

Aanbevolen artikelen