Oude apparaten in huis gebruiken veel stroom. Dit zorgt voor onnodig hoge kosten. De gemeente Den Haag wil Ooievaarspashouders helpen om energiezuinige producten te kopen. Hierdoor bespaar je energie en geld. Hoe ouder je apparaat, hoe meer stroom je bespaart met een nieuw, energiezuinig exemplaar. Ook als je huidige nog niet stuk is.

De Duurzame Cadeaukaart geeft een korting van:

  • € 250,- op een koelkast met energielabel A, B of C met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh; of een tafelmodel met energielabel A, B, C, D of E met een jaarlijks verbruik van minder dan 163 kWh.
  • € 250,- op een vriezer met energielabel A, B of C met een jaarlijks verbruik van minder dan 175 kWh; of tafelmodel met energielabel A, B, C of D met een jaarlijks verbruik van minder dan 175 kWh.
  • € 150,- op een wasmachine met energielabel A.
  • € 50,- op een stofzuiger met een jaarlijks verbruik van minder dan 30 kWh.
  • € 50,- op een refurbished iPad.

Je kunt per apparaat de korting maar éénmalig gebruiken.

Het energiezuinig apparaat wordt gratis thuisbezorgd, geïnstalleerd en je oude apparaat wordt gratis meegenomen.

Voor wie

Alle inwoners van Den Haag met een geldige Ooievaarspas kunnen per huishouden een Duurzame Cadeaukaart aanvragen met daarop een financiële bijdrage van de gemeente.

De Cadeaukaart is geldig tot en met 31 december 2023

Wil je meer weten of de kaart aanvragen? Kijk dan op de site van de gemeente Den Haag. Je kunt ook de onderstaande QR code gebruiken.

Aanbevolen artikelen