Onze sociale energiecoöperatie De Groene Smaragd is in oktober 2023 officieel opgericht. Wij willen samen met de bewoners van Mariahoeve onze wijk energieneutraal hebben. Met elkaar en in samenwerking met de gemeente en partners. Mariahoeve is een wijk waar het streven van de gemeente is om zo snel mogelijk gasloos te maken. Wij willen dat ook bereiken, maar wel op een manier die voor ons werkt. Samen. Daarom hebben we De Groene Smaragd opgericht, want wij willen nog een stapje extra zetten. Geen winst, maar herinvestering in de wijk en mensen helpen waar dat nodig is.

Wij zijn een ledencoöperatie. De leden zijn samen eigenaar en bepalen met elkaar de koers van de coöperatie. Er is een periodieke Algemene Ledenvergadering en als lid heb je inbreng en stemrecht.

Wat we doen en wat we gaan doen

  • collectieve zonnedaken: wij willen onder beheer van de coöperatie zonnepanelen op daken plaatsen die in eigendom zijn van De Groene Smaragd en die beheerd worden door De Groene Smaragd. Denk aan appartementencomplexen, bedrijven, sporthallen, scholen, etc. Dat is 100% groene stroom en de opbrengst is voor de leden en deelnemers. Lees hier meer over op de pagina daken gezocht.
  • energie besparen: wij ontplooien initiatieven om energie te besparen. Onze energiecoaches geven gratis onafhankelijk besparingsadvies aan huis. Wij geven ook tips voor gesubsidieerde energiebesparingsmaatregelen.
  • vinger aan de pols: de gemeente heeft plannen, die gaandeweg gewijzigd worden en er zijn innovaties op het gebied van duurzame energie. Wij volgen het beleid op de voet en houden de ontwikkelingen bij zodat wij onze leden snel op de hoogte kunnen stellen en wij onze koers kunnen bijstellen.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Mail naar De Groene Smaragd en wij geven zo snel mogelijk antwoord.