Warmte hebben we nodig voor het warme water, om te koken en voor het verwarmen van ons huis. En daarvoor gebruiken we veel gas. In de zomer minder en in de winter meer. Het gas is duur en het is een fossiele brandstof waar we vanaf willen en zelfs moeten. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de warmte kunnen gebruiken wanneer we dat nodig hebben? En hoe houden we dat betaalbaar? Met alleen isoleren en het leggen van zonnepanelen, indien mogelijk, komen we er niet. Zeker niet als je in een appartementencomplex woont. Daar is een groter concept voor nodig. En dat bestaat uit het opwekken van warmte, het opstaan van warmte en het weer vrijgeven van warmte op het tijdstip dat het nodig is.

In de markt zijn er partijen die daar een totaaloplossing voor bieden en een appartementencomplex kunnen voorzien van een energiesysteem waarmee direct (fors) bespaard wordt. De Groene Smaragd heeft contact gezocht met een partij die al succesvolle energietransities heeft uitgevoerd. Het mooie is dat zo’n systeem naast verwarmen ook kan koelen. Comfort en besparen in één klap, wie wil dit nou niet? En nog mooier, de wijk Mariahoeve is bij uitstek geschikt voor deze oplossing.

    Ben je geïnteresseerd en wil je meedenken of meer weten, mail naar ln.dg1695586210arams1695586210eneor1695586210ged@o1695586210fni1695586210 en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.